Slik velger du riktig trykkeri til dine trykksaker

Er du usikker på hva du bør tenke på når du skal finne riktig trykkeri til dine trykksaker? Her gir vi deg våre beste tips.

Gå for det lokale trykkeriet

Vårt tips nummer en er å velge et lokale trykkeri. Ved å kjøpe trykksaker som produseres i Norge bidrar du til å beholde norske arbeidsplasser, i tillegg støtter du lokale bedrifter. Et annet viktig poeng er at du bidrar til miljøet ved å velge kortreiste produkter.

Gjennom TS Trykk er vi i Litografia sertifisert med merkeordningen Trykt i Norge, det betyr at du kan få Trykt i Norge-merket trykket på dine trykksaker. Det viser dine kunder og samarbeidspartnere at du støtter norsk kvalitet og håndverk. Ved å velge et lokalt trykkeri kan du være trygg på at trykkeriet virkelig kan trykkerfaget og utfører kvalitetshåndverk. En annen stor fordel er at du får god oppfølgning underveis i prosessen.

Det kan bli unødvendig dyrt å gå for utenlandske aktører, ikke minst fra et miljøperspektiv, men også med tanke på språklige utfordringer og store avstander.

Styrk din merkevare

Flotte trykksaker er viktige for profileringen av din merkevare og din bedrift. Dersom trykksaken er første møte mellom din bedrift og en potensiell kunde er det viktig at trykksaken viser bedriften fra sin beste side.

Våre tips når du skal finne riktig trykkeri

Hva slags trykksak er du ute etter? Plakat, bok, hefte, flyer, visittkort, brosjyre, banner?

Vær sikker på at trykkeriet du velger kan levere det du er ute etter. Vi anbefaler deg å ha god dialog og tett oppfølgning for å få det beste resultatet for din trykksak. Når du har funnet et trykkeri du ønsker å samarbeide med er det lurt å be om et pristilbud og forhøre deg om leveringsbestemmelser og eventuelle betingelser.

Hvis du står mellom ulike alternativer og har fått pristilbud fra flere trykkerier er det viktig å huske på at det ikke alltid lønner seg å gå for det billigste alternativet. Hvis trykksaken likevel ikke blir som forventet er du like langt.

Forhør deg om trykkeriet har inhouse ferdiggjøring av trykksaker. Dersom trykkeriet leverer alle tjenester og ferdiggjøring i eget trykkeri betyr det ofte raskere leveringstid og bedre priser.

Kan trykkeriet veilede deg og gi deg råd i prosessen? Seriøse og trygge aktører er ofte flinke på å veilede kundene slik at produktene skal bli så bra som mulig, og for at prosessen fra trykkfil (eller til og med før trykkfil) til ferdig resultat blir som forventet. Les våre tips om hvordan du lager en ferdig trykkfil her.